Na temelju članka 21. st. 12. Statuta Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu, Fakultetsko vijeće Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu s 19 glasova ZA i 1 SUZDRŽAN donijelo je ODLUKU:

1. Zatražit će se suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja te prethodna suglasnost Sveučilišta u Splitu za raspisivanje javnog natječaja za izbor dr. sc. human. Ivana Lovrića na suradničko radno mjesto višeg asistenta na znanstvenom području humanističkih znanosti, znanstvenom polju teologije Svetog pisma Novog zavjeta na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu.

2. Na temelju članka 22a. st. 1. imenuje se Stručno povjerenstvo za ocjenu znanstvene i nastavne djelatnosti u postupku izbora dr. sc. human. Ivana Lovrića na suradničko radno mjesto višeg asistenta u sastavu:

  1. Prof. dr. sc. Marinko Vidović (predsjednik)
  2. Izv. prof. dr. sc. Domagoj Runje (član)
  3. Prof. dr. sc. Mario Cifrak (vanjski član)

Obrazloženje

Na Osmoj redovitoj sjednici Fakultetskog vijeća Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu u ak. god. 2022./2023. održanoj 14. lipnja 2023. godine, dekan KBF-a izv. prof. dr. sc. Šimun Bilokapić upoznao je članove FV-a sa dopisom pročelnika Katedre Svetog pisma Novog zavjeta prof. dr, sc. Marinka Vidovića kojim zbog skorašnjeg isteka ugovora o radu na suradničkom radnom mjestu asistenta, traži od FV-a da se pokrene postupak izbora na suradničko radno mjesto višeg asistenta za dr. sc. human. Ivana Lovrića na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Fakultetsko vijeće je usvojilo prijedlog dekana te je temeljem navedenog riješeno kao u izreci ove Odluke.

Split, 14. lipnja 2023.

KLASA: 029-06/23-06/00001
UR.BROJ: 2181-203-02-01-23-0076

Pin It